dissabte, 19 de febrer del 2011

El 9 i el 3: per què no un 39 o un 93?


Una altra vegada Camps.
Diríeu que els camps són de la cultura: llaurança, sementera, collita... Hi ha camps, però, que són de la salvatgina: esbarzers, pinassa, matolls i fenàs. Camps de toros braus.

Es clar que Catalunya ha clausurat l'entrada de Canal 9... Al meu televisór s'hi veuen franges verticals multicolors. El conseller Tresserras no va aconseguir -tot i les bones intencions i les múltiples esperances amb què s'explicava al Paralment- un mínim acord de reciprocitat d'emissions: Canal 9 al Principat per TV3 al País Valencià. De qui en fou la culpa? El resultat són les franges i les clausures de repetidors; just en un món i en un temps en què Internet se'ns posa a la sopa, a les aules, a les cafeteries, a les places de la ira àrab, als Goya, a la Casa Blanca, al llit, també..! A tot arreu excepte a les misses; de moment.

La programació que vaig poder intuir del canal valencià, era tan inconsistent que em desaconsellava de mantenir-ne les imatges. Però això -és clar- no és raó per a una clausura. De canals televisius sense solta n'hi ha tants, que si l'argument majoritari de la qualitat pesés, ens quedaríem en penombra. La qualitat no és ni una raó ni encara preventiva, a l'aguait del conveni recíproc que no arriba mai.

Tanmateix, aquesta gestualització final de Camps és prou pitjor: té so de multituds alienades i enardides, figuració feixista, ràbia cultural, joc brut partidari i personal a dos dies d'eleccions.

No m'importen -personalment- ni els vestits ni les corbates del president Camps. Ni on els ha comprats, ni si els hi han regalat. Més m'ofèn aquesta avorrida i rància masculinitat -que ell suposa valenciana- amb què Camps ensenya la testosterona política -que ell afirma espanyola- a una comunitat cultural que ell -que no ha llegit, segurament, Martorell, Roig o Isabel de Villena- odia des de les gònades polítiques hispao-valencianes amb què amenaça. Com si ens importés gaire l'espectacle! Ni la dimensió de la cosa! Tan acostumats com hi estem des d'abans d'Almansa i d'abans de Roncesvalles i tot.

Posats en rodonors actives, millor les antenes parabòliques. I millor encara, si no són exhibicionistes sobre els teulats o damunt dels balcons de les ciutats.

Per què no fem un 39? O un 93? No seria d'un erotisme cultural amb tanta trempera com el de Carmesina i Tirant? O com el de Papasseit sumat al d'Andrés Estellés?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada