He resseguit totes les entrades dels directoris de la universitat de la Sorbonne, de l'Autònoma de barcelona i de la de Yale. El meu interès rau a saber quin savi expert és capaç de donar-me el nexe que uneix les pensions per jubilació i la moratòria que permet no clausurar centrals nuclears ni fer-ne de noves. Perquè jo, m'he tornat ximple buscant-lo tot sol: Wikipedia no en diu res, l'enciclopèdia "Espasa", tampoc; ni l'enciclopèdia catalana...
Però a la fi em sembla que en sé la raó, del lligam entre aquests dos assumptes tan disparells:
Premises:
1. Es tracta d'allargar el temps de treball perquè els pensionistes siguin menys.
2. Si el clau no entra, els pensionistes segueixen sent més dels que vol el Govern.
3. Si han de ser molts, millor que uns quants (força, de valents) siguin mutualistes privats.
4. Si el Govern vol que hi hagi menys pensionistes, i la via no és l'allargament dels anys laborals, llavors cal trobar una manera laternativa de reduir-ne la quantitat.
5. L'energia nuclear és insegura.
6. Si l'energia nuclear surt de mare, mata.
7. Si hi ha centrals nuclears velles i se'n fan de noves, és més probable una fuita.
8. Mentre no peti una central nuclear, els mutualistes privats engreixen les arques dels que tenen mútues i participen en les elèctriques d'energia nuclear.Conclusió:
L'energia nuclear pot ser la solució més neta per a la reducció de pensionistes i jubilats. I no pocs d'aquests, mentre no s'escapin els neutrons, poden ser la forma més neta de recapitalitzar les empreses nuclears i les mútues, que es poden retroalimentar.
Em pregunto si, jugant jugant, no hi hauré encertat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada