diumenge, 10 d’abril del 2011

El diumenge, toca endevinalla.



Sóc una flor, i no ho diries mai;

no em mullo el tronc quan plou.

Damunt la terra ocupo poc espai;

i neixo, com les aus, d'un ou.


No em troba tothom qui em cerca

però qui em descobreix, ocult,

es nega a concedir-me cap indult:

somriu, i entre vímets m'encercla.


Solució: el bolet.

2 comentaris:

  1. Sóc un seguidor, militant i votant del teu partit. També sóc mestre de primària, en qualitat d'interí. Aquest curs estic experimentant l'efecte d'unes retallades pressupostàries que va iniciar el govern anterior, però que aquest estan experimentant cotes insospitades.
    Malgrat la qualitat d'interí, he coordinat el seminari de les Escoles Verdes de Lleida (província), però ara que toca pensar en el proper curs em sento massa feble per a decidir si podré seguir fent aquesta feina que em sembla tan interessant.
    En l'àmbit de l'educació mediambiental, els mestres ens sentim força tristos, perquè veiem com ens han anat deixant sense pressupost i sense eines efectives.
    Sento que em calia expressar aquesta emoció, tot i no saber com caldria conduir-la.

    ResponElimina
  2. Lluís,
    Són dies cruels. Uns quants usurers -i una fam desmesurada de la majoria- ens han dut contra l'escullera. Jo també he tornat a les aules; a l'institut on tenia plaça. Conec de primera mà el sotsobre dels claustres i de la gent que els composa. I vaig coneixent quanta feina queda per fer a classe i al carrer! Sempre he pensat que els educadors i educadores som la columna d'avantguarda. Tronen els espectecs al nostre voltant, cauen arbres, ensopeguem am b trinxeres, conquerim búnkers, assolim els turons i els alliberem de la fúria per donar-los als llauradors, perquè hi plantin ametllers o oliveres, o tarongers... I retornem a casa sense glòria. Però la terra és transformada gràcies a la nostra empenta. No és un salari, però afermem la nosta humanitat front a la salvatgina, a la ignorància, a la peresa, al desig incontingut...
    A Lleida, els anys que vam participar en el govern municipal, vam poder atorgar alguns diners a les "escoles verdes" de la ciutat. I materials. Tot això, imagino, se'n deu haver anat en orris... Però queda una possibilitat: si el Departament ho veiés bé, podria fer-se una reunió 'alcaldes/regidors d'educació de les poblacions que tenen "escoles verdes" i els responsables de la delegació territorial, amb tu present. La intenció: que els ajuntaments es comprometin a pressupostar uns pocs euros per a cada escola que fa experiències ambientals amb les seves criatures.
    Per què no ho proposes al Director dels SS.TT. o a la Inspecció educativa? Qui sap!
    Et desitjo molta sort i que l'interinate sigui breu.

    Francesc Pané.

    ResponElimina