dijous, 10 de febrer del 2011

SOS animals de companyia.


He sentit declaracions públiques de l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat. Segons ella, la crisi econòmica que afecta els ajuntaments, ha de fer repensar la Llei de Protecció dels Animals, allà on diu que no es poden fer sacrificis de gossos ni de gats en els centres d'acollida d'animals de companyia.

La batalla contra les idees de la sostenibilitat fa temps que va començar. Hi ha hagut armisticis puntuals. Però tot indica que les baionetes tornen a estar calades a les puntes dels fusells. O les fletxes col·locades en l'arc amb la corda tensa.

Si els pobres del món no són culpables de la bombolla immobiliària, ni dels negocis de l'especulació bancària, els animals en són aliens. Pagaran, ells també -ells amb la vida- el preu de la usura humana?

2 comentaris:

  1. si, da tristeza oir declaraciones como estas....
    Yo he optado por militar en favor de los derechos de los animales; ellos tambien han llegado a este mundo como yo, sin pedirlo y si el mundo me pertenece a mi, a ellos tambien les pertenece!
    Gracias por este post!

    ResponElimina
  2. Sóc metgessa de la Comissió de Lluita contra la Violència Familiar i de Gènere dels CAPs de Sant Cugat i Valldoreix i Directora de la Comissió de Benestar de Persones i Animals de l'Oficina de Protecció dels Animals de l'Ajuntament de Barcelona. Cada dia som conscients de la manca de recursos per als nostres pacients en general i, en particular, de les grans limitacions que ens trobem per atendre adequadament a les víctimes de la violència. Aquesta preocupació, però, no entra en col.lisió amb ser contrària al sacrifici d'animals....per què hem de tenir una compartimentació ètica? per què sembla que no siguem capaços de sentir compassió per aquells qui ho necessiten, sense distinció d'espècie? per què no ens esforcem en elaborar un sistema de valors inclusiu en què estiguin contemplades tantes causes socials com siguin possibles? A causa de la meva professió, sovint viatjo a congressos internacionals on Catalunya sempre acaba sent motiu d'admiració pel que fa al tracte als animals: per la prohibició de les curses de braus, per la prohibició de sacrificar animals, per ser capdavanters en l'estudi de la violència contra els animals i la seva relació amb la violència interpersonal....

    ResponElimina