dilluns, 15 de febrer del 2010

L'atenció pública de la salut a Guissona.

Acabo d'arribar d'una visita parlamentària a Guissona. El nostre regidor (Iniciativa per Guissona) en Joan Audet hi reclama un CAP. Així ho hem fet saber als corresponsals de premsa que ens han atès estupendament. Audet presentarà una Moció reclamant-lo, el CAP, al Ple d'aquest mes.
Guissona compta amb 6.500 habitants censats. I segueix en creixement. La "Corporació Agropecuària" expandeix la seva activitat agroalimentària, i això atreu emigració, majorment de l'Europa oriental. Molts d'aquests nous habitants són gent jove, en criança o en capacitat de tenir fills. Es natural que el regidor Audet observi la manca de serveis sanitaris adequats a la demografia, nova i quantiosa.
Avui, l'assistència sanitària pública es presta en l'edifici de la "Fundació" de la Corporació Agropecuària, alçat sobre un terreny de cessió municipal. El Departament de Salut, paga un lloguer per tenir-hi els seus metges. Es tracta, doncs, de poca cosa més que un "Dispensari mèdic". Però no hi ha servei de ginecologia, de pediatria (només una llevadora), de traumatologia...
Aquesta situació és estranya: sòl públic cedit, dispensari privat, lloguer públic per l'ús del dispensari, prestacions paral·leles privades de la "Fundació" en el mateix àmbit...
Estic segur que la Moció d'Iniciativa per Guissona tindrà un ampli ressò. I que l'Ajuntament iniciarà els tràmits conduents a la conquesta del CAP que Guissona mereix sens dubte.
De vegades em costa entendre com tenim tan desendreçat el país en les seves coses públiques, o -si es vol- en les seves causes públiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada